Termékekkel kapcsolatos információ: +36 70 428 4343  | Megrendeléssel kapcsolatos információ: +36 70 549 7959 | 18000 Ft felett ingyenes szállítás GLS futárszolgálattal

8.000 Ft feletti rendelés esetén 

díjmentes kiszállítás Miskolcon belül!

Szűrés

Élősködők ellen

Mi is tudná elkeserítőbbé tenni kedvencünk simogatását, szeretgetését, mint az élősködők megjelenése? Illetve, ha új családtagként kölyök cicát viszünk haza fontos, hogy ne legyen benne élősködő, hiszen gátolja a fejlődését és lerakja a petéket a lakásban. Ebben az esetben 8 hetes kor alatt kizárólag spray-vel tudunk védekezni a külső élősködők ellen.
Az élősködők minden esetben veszélyesek az állatunkra nézve, hiszen betegségeket hordoznak. Számos külső élősködő kerülhet a kisállatunk közelébe, ilyen például a kullancs, bolha, tetvek, szúnyog, fülatka, rühatka … Hogyan is tudjuk elkerülni, vagy legalább is megvédeni a cicánkat az élősködők által terjesztett betegségekkel szemben?
Az egyik leggyakoribb élősködő a cicák esetében a bolha. Nagyon gyorsan szaporodik és nagyon nehezen írtható ki. Környezetivédelemnél is a legismertebb a bolhairtás, ez azért lehet, mert a bolhák az állat környezetében rakják le a petéit, tehát így a teljes környezet fertőzötté válik, nem csak az állat maga.
Manapság egyre több élősködő elleni védelem létezik, ki-ki maga dönti el éppen mi válik be a saját állatánál, mi mennyire hatásos. A topdogmarket.hu kínálatában amit biztosan megtalálhatsz: spot-on, ami egy rácsepegtető oldat ; spray, amivel az állat testét szükséges körbe fújni kb. 20 cm távolságról ; nyakörv kullancs, bolha, tetvek ellen, ami különböző hatóidővel bír (4,6,7-8 hónap) ezek között van vízálló és nem vízálló fajta és olyan anyagból készül, hogy ha a cicánk esetleg felakadna valahova, akkor elszakad.
Cicánk kezelésével egyidejűleg egyaránt fontos a környezetivédelem is, hiszen attól, hogy a cicából kiírtjuk, még a terület többi pontján elszaporodhattak és kieshettek, majd újra fertőzhetik az állatot.
Megelőzni az élősködőket könnyebb feladat, mint a kiirtásuké és esetleges betegség kezelésé, így célszerű figyelni kisállatainkra és óvni őket.